89. LemEZ kritika! – The Halo Effect

Days Of The Lost

Valami új? Valami régi. Valami jó!

Amikor a The Helo Effect-et meghallgam biztosra vettem, hogy találtam végre egy igazán jó zenekart, akik tudják, hogyan kell zenét produkálni és milyen jó, hogy végre befogadhatok egy új bandát, akit lehet szeretni, meg új lemezt várni! Erre tessék, kiderül róluk, hogy volt In Flames tagok. Na nem ez a baj, inkább az, hogy közel 50 évesek és nem egy semmiből kinőtt suhancok, akik újra megváltoztatják vagy újra menővé teszik ezt a műfajt. Kicsit szomorkás, de melengető kritika következik.

Szeretnék az 50-hez közel így zenélni! vagy egyáltalán zenélni. Vagy at 50-et megélni 😀

A Days of The Lost lemez már első hallásra is elég profinak tűnt, ezért így utólag már nem annyira különös, hogy nem egy (sztereotípiák on) pattanásos, zsíros hajú (sztereotípiák off) suhancok csinálnak valamit jót. Szép hangzás, jól használt témák, precíz dal felépítések jellemzik a lemezt. A melodic metál vagy f*** tudja pontosan melyik ága a metálnak ez, legjavát kínálják, abból is a nagyon könnyen emészthetőt. Nem nehéz szeretni a lemezt.

Hát ez a videó, elég fapados lett, de a dal itt is segít!

Ha kellene negatívumot mondani, akkor ami az erénye a lemeznek, az a hátránya is. Nem tud meglepni és nem tud újat mutatni. Ugyanazt tudom mondani, amit anno a középiskolai matektanárom, Gyök Sándor tanár úr mondott mindig: Nincs új a nap alatt! De ezt lehet rosszul is csinálni, meg úgy is, ahogy a svéd zenekar prezentálta. Parádés lett az első lemez és természetesen érdemes várni a következőt. 9-est akartam adni nekik, de mivel nem mertek nagyot álmodni, ezért marad a nyolcas!

Jó kis éneklős, tényleg!

A lemezborítótról elmondhatok egy dolgot, mégpedig nem tudom létezik-e az a fajta mitológiai lény, ami megnevesít egy kígyó farkú kecske lábú lókoponya fejű állatot. Nem fogtam a kezemben sajnos a borítót, így nehéz elmondani, hogy ez jól mutat-e „élőben”. A digitális változata túl sok, átláthatatlan és a színei sem segítenek az átláthatóságban. Ha szabad ilyet mondani, ezt el***ták, de a lemez tovább jutott.

Lemezmegjelenés: 2022. augusztus 12.

Lemez: 10/8
Borító: 10/5

Kinek ajánlanám: aki a melódia metált eszi és nem túl finnyás.
Mihez ajánlom: hagyományos svéd reggelihez egy filmjölköt lehúzva!
Milyen állapot kell a meghallgatásához: tárgyalás előtt fel tud pörgetni!
Koncertre érdemes elmenni: bár tetszik, amit csinálnak, nem tudom elmennék-e, talán a kuriózum miatt igen!